Dinsdag 16 januari 2018

Entertainment-Education Award voor Martine Bouman

De Everett M. Rogers Award for Achievement in Entertainment-Education gaat dit jaar naar de Nederlandse directeur en oprichter van het Centrum Media & Gezondheid, dr. Martine Bouman. Bouman is de eerste Europeaan en de eerste vrouw die de prijs in ontvangst mag nemen.

De Stichting Entertainment-Education Nederland, die zich ten doel stelt om het EE-gedachtegoed in Nederland en daarbuiten te laten uitgroeien tot een erkend genre, is verheugd met de toekenning van deze belangrijke prijs aan de Nederlandse pionier. “Martine Bouman heeft het vakgebied op een indrukwekkende wijze op de kaart gezet. De prijs onderstreept bovendien haar bijzondere band met Everett Rogers, met wie zij tijdens zijn leven heeft samengewerkt”, aldus Karin Jurgens, voorzitter van de stichting.

Martine Bouman promoveerde in 1999 op een proefschrift over entertainment-education in televisieprogramma’s en het intrinsieke spanningsveld tussen mediaprofessionals en inhoudsdeskundigen bij het verwerken van gezondheidsthema’s in entertainmentprogramma’s. Eerder had zij al pionierswerk verricht door samen te werken met scenarioschrijvers bij gezondheidslijnen in veelbekeken series als Medisch Centrum West en Costa. Omdat zij de theorie wilde blijven verbinden met praktijk en beleid, richtte zij het Centrum Media & Gezondheid (CMG) op, dat fungeert als academisch expertisecentrum en proeftuin voor entertainment met een meerwaarde.

Bron: Centrum Media & Gezondheid

Bericht delen