Dinsdag 16 januari 2018

CDA start radiostations op internet

Het CDA begint dinsdag in de aanloop naar de verkiezingen met een eigen radiostation op internet. Via www.cda.nl kunnen luisteraars kiezen uit drie muziekstijlen: pop/rock, Top 40 en easylistening.

Elke muziekstijl wordt af en toe onderbroken door nieuwsblokken, interviews, jingles en promo’s. Op deze manier is het laatste CDA-campagnenieuws via deze internetzender te beluisteren, aldus een CDA-woordvoerder maandag.

Belangstellenden kunnen het radiostation toevoegen aan hun profielen op netwerksites als Facebook, Hyves en Twitter. Via die media is het ook mogelijk vragen te stellen aan CDA-politici. Lijsttrekker Jan Peter Balkenende viert dinsdag in het gebouw van de Tweede Kamer zijn verjaardagsfeest op Hyves. Tijdens die bijeenkomst verklaart hij de CDA-zender officieel voor geopend.

Het CDA hoopt met dit initiatief niet alleen politiek geïnteresseerden te informeren, maar ook anderen ‘op een speelse wijze’ in contact te laten komen met de politiek. “Met deze Radio 2.0 horen we wat de luisteraars belangrijk vinden”, aldus de zegsman.

Bron: De Gelderlander

Bericht delen