dinsdag 16 januari 2018

Brein richt pijlen op FTD

Na de juridische strijd tegen de illegale downloadsite The Pirate Bay heeft auteursrechtenwaakhond Brein zijn pijlen nu op internetplatform FTD gericht. Volgens Brein is FTD momenteel de grootste Nederlandse internetgemeenschap waar een half miljoen gebruikers illegale bestanden kunnen vinden en downloaden.

FTD is een computerprogramma waarmee gebruikers kunnen zoeken welke bestanden er op nieuwsgroepen gepost wordt, en daarop kan reageren. Het programma kan niet gebruikt worden om te downloaden. Daarvoor is een ander programma vereist.

Dinsdag stonden beide partijen voor de rechtbank in Haarlem. De auteursrechtenorganisatie eist dat FTD zijn activiteiten staakt. Volgens Brein handelt FTD onrechtmatig omdat het een sleutelrol vervult in de gratis verspreiding van illegale bestanden zoals films, televisieseries, games, digitale boeken en muziek. “Het is een samenspel van FTD en haar gebruikers waarbij willens en wetens toegang tot ongeautoriseerde bestanden wordt georganiseerd”, aldus Breindirecteur Tim Kuik.

Bron: PowNews

Bericht delen