Dinsdag 16 januari 2018

Blikvoer terug op Nederland 3

Vanaf vrijdag 9 april is Blikvoer elke vrijdagnacht rond 01.30 uur live op Nederland 3 te zien als onderdeel van Nachtegiel op 3FM. Met het project zoekt de VARA de grenzen op tussen radio, televisie en internet door videoreportages en webcamreacties te combineren met live radio.

De luisteraars, bezoekers en kijkers laten hun stem horen via Twitter, sms en webcam. Het vijftien minuten durende onderdeel in Nachtegiel stelt iedere vrijdag één stelling centraal, waarover op www.blikvoer.tv al flink gediscussieerd is.

In zijn ochtendprogramma op 3FM maakt Giel de stelling van die week bekend en roept hij luisteraars op om mee te discussiëren. Tijdens de uitzending voelt Giel zijn gasten aan de tand over spraakmakende onderwerpen, terwijl luisteraars, bezoekers en kijkers volop meedoen aan de discussie. Het programma wordt live uitgezonden via radio, tv én internet.

Edwin Valent, hoofd Nieuwe Media: “Met Blikvoer waren we wereldwijd de eerste die Twitter live integreerde in een programma. Nu willen we het nog verder trekken in een wekelijks programma. En dan op een dusdanige manier dat alle platforms op een organische wijze samen komen.”

In augustus 2009 zond de VARA tijdens de themaweek TV Lab op Nederland 3 Blikvoer voor het eerst uit. De vier live-uitzendingen met Giel Beelen, waarin onderwerpen voor jongeren centraal stonden, trokken honderdduizenden kijkers en bezoekers.

Bron: VARA

Bericht delen