dinsdag 16 januari 2018

Balkenende geeft Engelstalige interviews Wereldomroep

Radio Nederland Wereldomroep zendt dit jaar regelmatig tv-interviews uit met premier Jan-Peter Balkenende. Balkenende geeft ongeveer iedere twee maanden zijn visie op de rol van Nederland in de internationale politieke arena.

Het Engelstalige interview is op initiatief van de Wereldomroep en wordt in zes talen, waaronder Nederlands, ondertiteld. De presentatie is in handen van Vanessa Mock, correspondent van de Wereldomroep in Brussel. Het eerste gesprek is aanstaande vrijdag.

De Engelstalige interviews worden gepubliceerd op www.rnw.nl/balkenende. De ondertitelde versies komen op de verschillende websites van de Wereldomroep. De uitzending met Nederlandse ondertiteling is te zien op www.wereldomroep.nl, BVN, de Nederlandstalige tv-zender in het buitenland, en het digitale themakanaal Politiek 24. De Engelstalige website van NRC Handelsblad publiceert delen van de interviews www.nrc.nl/international.  

Balkenende is tot dusverre de eerste premier in West Europa die op deze manier een binnen- en buitenlands publiek informeert over de visie van zijn regering op mondiale vraagstukken. Rik Rensen, hoofdredacteur van de Wereldomroep, is bijzonder verheugd met de interviewreeks: “Wij vinden het belangrijk om een realistisch beeld van Nederland in het buitenland neer te zetten en de rol van Nederland in de internationale politieke arena op een interactieve manier kritisch te volgen. Een regelmatig gesprek met de premier is daar een uitgesproken manier voor. Door het interview in zes talen te ondertitelen hebben we een enorme reikwijdte.”

Bericht delen