Dinsdag 16 januari 2018

200.000 stemmen voor Gouden Televizier-Ring 2010

Er is dit jaar veel belangstelling voor de verkiezing voor de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing. Halverwege de stemperiode zijn er al meer dan 200.000 stemmen uitgebracht. Veel omroepen, producenten en tv-makers promoten dit jaar hun programma’s en sterren, waarbij alle mogelijke middelen worden ingezet. Zo gebruikt Nicolette van Dam Hyves om haar fans aan te sporen te gaan stemmen, Jeroen van Koningsbrugge is actief op Twitter en Carlo Boszhard deed een oproep op Radio 538. De kick-off van Boer zoekt Vrouw op tv werd door Yvon Jaspers aangegrepen om het populaire datingprogramma stemmen te bezorgen en verder verschenen er spectaculaire filmpjes van De TV Kantine en Ik Hou Van Holland, en prees Thom Hoffman op tv De co-assistent aan.

“Ik roep alle tv-makers op om promotie te maken,” zegt Jeroen de Goeij van televisiegids Televizier, de organisator van de verkiezing. “Het draagt bij aan een gezonde verkiezingskoorts en daarbij is duidelijk te zien dat het werkt. Na een succesvolle actie pieken de cijfers meteen. Er is nog ruim de tijd om een nominatie in de wacht te slepen van de belangrijkste tv-prijs van Nederland.”

Veel mensen willen weten wat de tussenstand is, maar die wordt niet prijsgegeven. De Goeij: “We geven nooit tussenstanden, omdat het verloop van de verkiezing eerst moet zijn gecontroleerd door de notaris. Na afloop van de verkiezing maken we de drie genomineerden van elke prijs bekend.”

De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing verloopt via Televizier.nl en eindigt op woensdag 29 september om 12.00 uur. Het Nederlandse publiek kan in deze ronde stemmen op de kanshebbers. Daaruit komen in iedere categorie drie genomineerden naar voren. Alleen voor de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing volgt nog een tweede verkiezingsronde tijdens de live uitzending op vrijdag 22 oktober.

De winnaars van 2010 worden bekendgemaakt op vrijdag 22 oktober. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam live uit op Nederland 1. De radioprijzen worden eveneens op 22 oktober uitgereikt, ’s middags in het Radio 2-programma AVRO Roodshow, ook live vanuit Carré.

Bron: AVRO

Bericht delen