Dinsdag 16 januari 2018

'EO adopteert Goedgelovig.nl'

De Evangelische Omroep heeft op haar jongerensite gemeld de satirische website Goedgelovig.nl over te nemen. De EO schrijft: “Goedgelovig komt uit haar goedbedoelde achterschuurtjes-satire om nu professioneel satire te verspreiden”. Directeur Arjan Lock zou dit hebben laten weten “in een perscommuniqué dat vanochtend de wereld ingeholpen werd.”

Verrassend genoeg zal Arie Boomsma terug te vinden zijn als gastblogger op de nieuwe website. Lock: “Begrijp me niet verkeerd, Arie is niet terug in dienst. Vanuit persoonlijke interesse zal Arie columns gaan schrijven over zijn ervaringen als ouderling in de plaatselijke PKN-kerk.”

Van een perscommuniqué dat vanochtend is verspreid is echter geen sprake. Ook is het vandaag 1 april. Opmerkelijk is wel dat de EO-site in het artikel linkt naar deze afbeelding.

Update: De EO heeft bovenstaande link inmiddels verwijderd, maar wie op ‘deze afbeelding’ klikt kan nog zien om welk plaatje het ging. Arjan Lock meldt via Twitter: ‘@goedgelovig We proberen jullie grappen nog enige geloofwaardigheid mee te geven. Valt niet mee hoor’.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen