Dinsdag 16 januari 2018

'Debat gemist' voor Tweede Kamer

Debatten in de plenaire zaal van de Tweede Kamer kunnen voortaan ook op een later tijdstip via internet worden gevolgd. Mogelijk dit najaar begint op de website van de Tweede Kamer ‘Debat gemist’, waarop deze debatten dan alsnog zijn te zien. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zei dat maandag bij de lancering van de mediabus van het Politiek Archief in Den Haag.

Verder zullen straks alle debatten in de Kamer via internet te volgen zijn. Nu kan dat alleen voor debatten in de grote zaal en drie zalen waar commissies van de Tweede Kamer overleggen. Verbeet zei veel reacties te krijgen van mensen die debatten thuis willen volgen of debatten willen zien die ze hebben gemist.

Via het Politiek Archief zijn op internet (www.politiekarchief.nl) in beeld en geluid vergaderingen van bijna tweehonderd lagere overheidsinstellingen te volgen en te doorzoeken. Elke week komen er honderden nieuwe audiovisuele verslagen in het archief.
In de mediabus, die vanaf maandag langs gemeenten en waterschappen gaat rijden, kunnen bezoekers kennismaken met de mogelijkheden van het Politiek Archief. Verder is het de bedoeling om gemeenten erop te wijzen dat gebruik van de nieuwste informatietechnologie kan helpen om de burger beter te bereiken.

De rondreis van de mediabus begint dinsdag in Zeeuws-Vlaanderen, waar bezoeken aan onder meer Hulst en Terneuzen op het programma staan.

Bron: De Gelderlander/Broadcast Magazine

Bericht delen