Dinsdag 16 januari 2018

RTL Nieuws organiseert twitterdebat

RTL Nieuws houdt op woensdag 2 juni het RTL Nieuws Twitterdebat. “Politiek leeft enorm en vooral ‘social media’ als Twitter zijn zeer geschikt om Kamerleden en kiezers met elkaar in contact te brengen”, zegt RTL-presentator Frits Wester.

Wester, een fervent twitteraar, is de leider (moderator) van het RTL-twitterdebat. Die discussie heeft plaats tussen 20.00 en 21.30 uur via www.rtldebat.nl. Op dat webadres zien belangstellenden woensdagavond twee schermen. Op het ene scherm zijn de ‘tweets’ van de deelnemende politici te volgen. Dat zijn Femke Halsema, Boris van der Ham, Alexander Pechtold, Maxime Verhagen, Jan Kees de Jager, Mei Li Vos, André Rouvoet en Mariëtte Hamer. Ook andere politici mogen inhaken.

Op het andere scherm zijn de tweets van andere twitteraars te volgen. Als Wester op dat scherm een leuke bijdrage ziet, gooit hij die tweet in de groep van de twitterende politici. Een woordvoerder van RTL erkent dat het spannend is of het lukt de diverse digitale bijdragen te stroomlijnen. “Het is voor ons een bijzondere testcase”, zegt hij.

Eerder woensdag is er via Hyves een zogenoemd lijsttrekker-chatdebat (12.00-12.30 uur). Die discussie wordt gevoerd via de chatfunctie van Hyves. Politici gaan in koppels van twee met elkaar in debat en belangstellenden kunnen meelezen via hyves.nl/chatdebat. Na de chatsessie kunnen hyvers via hyves.nl/verkiezingen de beste lijsttrekker kiezen. Deelnemers zijn Jan Peter Balkenende, Femke Halsema, Emile Roemer, Mark Rutte, Alexander Pechtold en Job Cohen.

Bron: RD

Bericht delen