dinsdag 16 januari 2018

NTR start online programma over jonge docent

Succes met nakijken is een interactieve veertiendelige webdocumentaire over het wel en wee van een leraar in het voortgezet onderwijs in Nederland, anno 2011. De serie start 10 januari op Leraar24.nl en eindigt als de zomervakantie begint. Zes maanden volgt Schooltv de beginnende lerares Nicole in haar werkzaamheden op en rondom het Minkema College in Woerden.

In de serie wordt gefilmd tijdens heel diverse situaties, zowel op school (in de les, tijdens mentoruren, bijlesuren, rapportvergaderingen, ouderavonden etc.) als privé (telefonisch overleg met collega’s of ouders van leerlingen, proefwerk maken, les voorbereiden etc.). Het levert een programma op dat gekenmerkt wordt door constant balanceren tussen passie voor het werk en tijd voor een privéleven.

Het gefilmde materiaal wordt gemonteerd tot filmpjes van drie tot vijf minuten, die elke twee weken op Leraar24.nl worden gepubliceerd. Nicole houdt de achterban ook tussen de video’s door op de hoogte door te bloggen, webcamvideo’s te maken en te tweeten op Twitter (@Leraar24). Succes met nakijken wordt gemaakt door YUNE, in opdracht van NTR.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen