Downloadactie met Nederlands Blazers Ensemble succesvol
dinsdag 16 januari 2018

Downloadactie met Nederlands Blazers Ensemble succesvol

radio_4In januari heeft de actie van Radio 4 met het Nederlands Blazer Ensembles 30.000 downloads opgeleverd. Aanleiding voor de actie was het traditionele Nieuwjaarsconcert dat het Nederlands Blazers Ensemble gaf op 1 januari in het Concertgebouw te Amsterdam. Het concert werd live uitgezonden op Radio 4. De actie loopt door tot 1 april.

Vanaf 1 januari kan men twee werken, uitgevoerd door het Nederlands Blazers Ensemble, downloaden via radio4.nl: het Requiem van Mozart, bewerkt voor blazers door Hans van der Heide en uitgevoerd samen met de Nederlandse Bach Vereniging en het Strijkkwintet in C van Franz Schubert, bewerkt voor blazers door Ulrich Leyendecker.

Het is niet de eerste keer dat Radio 4 gratis muziek online aanbiedt. Eerder waren werken van onder andere Schubert, Beethoven en Bruckner gratis te downloaden ter ere van het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest. Naar aanleiding van de 80e verjaardag van Bernard Haitink trakteerde Radio 4 zijn luisteraars op muziekstukken van de dirigent. Vanuit de hele wereld was er maandenlang grote belangstelling voor de website Radio4.nl.

Bron: Radioactive.blog.nl

Bericht delen