Dinsdag 16 januari 2018

Curator Entertainment Group vraagt 3 faillissementen aan

Nog drie bedrijven dreigen bankroet te gaan als gevolg van het faillissement van The Entertainment Group. Nadat vorige maand zusterbedrijf Lab Venture failliet was gegaan, dreigt nu het einde voor Grump, Sweet Spot en Musiqlub.

Dat staat in het dinsdag gepubliceerde verslag van de curator die het faillissement van het artiestenbedrijf van Marco Borsato afhandelt. Lab Venture investeerde 5 miljoen euro in het drietal bedrijven. De curator verwacht dat dat geld niet meer is terug te krijgen en is voornemens het faillissement van de ondernemingen aan te vragen.

Eind augustus zal blijken of het doorsluizen van grote sommen geld naar andere ondernemingen met soms dezelfde aandeelhouders de werkelijke reden is van het faillissement van Borsato’s bedrijf. De curator is van plan om binnenkort zijn rapport over de oorzaken van de ondergang van The Entertainment Group af te ronden.

Het voormalige bedrijf van Borsato heeft een schuldenlast van in totaal 11,6 miljoen euro. Voor de schuldeisers heeft de curator slechts 1,3 miljoen uit de failliete boedel beschikbaar.

Bron: De Telegraaf

Bericht delen