Quibi heeft 1,7 miljoen gebruikers
dinsdag 14 april 2020

Quibi heeft 1,7 miljoen gebruikers

De nieuwe videodienst Quibi is in de eerste week na verschijning 1,7 miljoen keer gedownload. Dat maakt directeur Meg Whitman bekend aan CNBC. Analisten hadden vooraf verwacht dat de app in de eerste week tussen de miljoen en 1,5 miljoen keer gedownload zou worden.

Quibi is exclusief beschikbaar voor iPhone en Android-telefoons. Gebruikers kunnen series van maximaal tien minuten per aflevering op hun telefoon bekijken, zowel in horizontale als verticale houding. Het bedrijf heeft honderden miljoenen dollars geïnvesteerd om bekende acteurs en regisseurs aan boord te halen voor het produceren van originele series.

Volgens Whitman zijn de meeste gebruikers dertigers en kijkt 80 procent van de gebruikers tenminste de eerste aflevering van een serie af. Meer details over het gebruik werden nog niet bekendgemaakt.

Quibi heeft op dit moment nog geen tv-ondersteuning. De programma’s kunnen alleen op de mobiel worden bekeken. Maar het bedrijf werkt aan een manier om toch video’s naar de televisie te streamen. “We wilden dit altijd al gaan aanbieden, maar niet direct bij het uitbrengen van de app”, zegt Whitman.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen