dinsdag 16 januari 2018

Publiekprivate samenwerking in Limburg

De Limburgse publieke omroep L1 en de Media Groep Limburg (MGL), uitgever van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad zijn een uniek samenwerkingsverband gestart. Samen lanceren zij het het nieuwe Limburgse digitale nieuwsplatform 1Limburg, met een app en een site: www.1limburg.nl.

1Limburg wil voor het einde van het jaar meer dan 10 miljoen bezoeken per maand trekken. Doel van de samenwerking tussen L1 en MGL is vergroting van de journalistieke slagkracht van beide organisaties. 1Limburg heeft een eigen redactie van elf mensen, die nauw samenwerkt met de onafhankelijke redacties van L1 en Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. Die publiceren hun actuele nieuws als eerste op 1Limburg. Daarnaast ontstaat de mogelijkheid nieuwsitems op 1Limburg te verrijken met radio- en tv- producties van L1 en tekst- en beeldmateriaal van de dagbladredactie.

Door de krachten in de nieuwsvoorziening te bundelen, spelen zowel omroep als dagbladen mensen en middelen vrij om zich meer toe te leggen op duiding en diepgang. Hiermee willen beide media zich nadrukkelijk onderscheiden van elkaar en van andere media in de provincie.

Bron: 1Limburg/L1/Broadcast Magazine

Bericht delen