Primephonic start kantoren in New York en Londen
maandag 24 juni 2019

Primephonic start kantoren in New York en Londen

Primephonic, de Spotify voor klassieke muziek, slaat de vleugels uit. Het Amsterdamse bedrijf van oprichter en CEO Thomas Steffens opent vanaf maandag vestigingen in New York en Londen.

Primephonic is de allereerste wereldwijde streamingdienst voor klassieke muziek. Primephonic biedt klassieke muziekliefhebbers een innovatief platform waarmee het genre een nieuwe toekomst krijgt. Bestaande streamplatforms zoals Spotify en Apple Music laten klassieke muziekliefhebbers enigszins in de steek als het gaat om zoekfunctie, geluidskwaliteit en uitbetaalmodel aan artiesten.

Op bestaande muziekstreamdiensten kunnen klassieke muziekliefhebbers hun favoriete werken en opvoeringen vaak niet of moeilijk vinden. Deze diensten bieden matige geluidskwaliteit voor klassieke muziek en bevatten weinig achtergrondinformatie over componisten, werk en artiesten.

Primephonic is een Nederlands-Amerikaanse start-up van een groep klassieke muziekliefhebbers met de ambitie om klassieke muziek weer een toekomst te geven in het digitale tijdperk. Wereldwijd is klassieke muziek goed voor vijf procent van alle muziekconsumptie. Bij streamingdiensten is dat slechts één procent.

De groeiende catalogus bevat inmiddels meer dan een miljoen opnames. Een team van twintig klassieke muziekliefhebbers uit dertien landen werkt voor Primephonic. Het bedrijf heeft geen andere inkomsten dan abonnementen. Het duurste abonnement met de hoogste geluidskwaliteit kost zo’n vijftien euro per maand, nog altijd goedkoper dan een nieuwe cd in de winkel. De Primephonic app is negen maanden na de lancering in 2018 inmiddels 200.000 keer gedownload.

Bron: Primephonic/BM

Bericht delen