Primephonic heeft nu ook Android app
donderdag 1 november 2018

Primephonic heeft nu ook Android app

Op 3 september lanceerde Primephonic de allereerste wereldwijde streamingdienst voor klassieke muziek. Na 20.000 downloads voor iOS in de eerste twee maanden is nu de Android app gelanceerd. Hiermee geeft Primephonic nog meer liefhebbers de mogelijkheid om klassieke muziek beter te zoeken en te ervaren.

Na de succesvolle Nederlandse lancering op 3 september werd Primephonic op 26 september feestelijk gelanceerd voor de Amerikaanse markt in het Lincoln Center in New York in bijzijn van premier Mark Rutte en dirigent Jaap van Zweden.

Primephonic is een initiatief van Thomas Steffens (Raad voor Cultuur) en contrabassist en dirigent Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest). Op bestaande muziekstreamdiensten kunnen klassieke muziekliefhebbers hun favoriete werken en opvoeringen vaak niet of moeilijk vinden. Deze diensten bieden bovendien matige geluidskwaliteit voor klassieke muziek en bevatten weinig achtergrondinformatie over componisten, werk en artiesten. Daarnaast leent de manier waarop huidige diensten artiesten uitbetalen, zich niet voor klassieke artiesten en zijn hun klassieke aanbevelingen meestal saai en voorspelbaar. Door Primephonic zijn al deze knelpunten verleden tijd.

Naast de release van de Android app op 1 november volgt later dit jaar een desktop versie van Primephonic.

Bron: Primephonic/BM

Bericht delen