Primephonic gaat maandag van start
zondag 2 september 2018

Primephonic gaat maandag van start

Op 3 september lanceert Primephonic de allereerste wereldwijde streamingdienst voor klassieke muziek. Primephonic biedt klassieke muziekliefhebbers een innovatief platform waarmee het genre wereldwijd een nieuwe toekomst krijgt.

Bestaande streamplatforms zoals Spotify en Apple Music laten klassieke muziekliefhebbers enigszins in de steek als het gaat om zoekfunctie, geluidskwaliteit en uitbetaalmodel aan artiesten.

Op bestaande muziekstreamdiensten kunnen klassieke muziekliefhebbers hun favoriete werken en opvoeringen vaak niet of moeilijk vinden. Deze diensten bieden matige geluidskwaliteit voor klassieke muziek en bevatten weinig achtergrondinformatie over componisten, werk en artiesten. Door de komst van Primephonic zijn deze knelpunten verleden tijd.

Primephonic is een Nederlands-Amerikaanse start-up van een groep klassieke muziekliefhebbers met de ambitie om klassieke muziek weer een toekomst te geven in het digitale tijdperk. Dominic Seldis is nauw betrokken bij Primephonic. Hij fungeert niet alleen als brand ambassador maar draagt wekelijks actief content bij aan het platform met informatieve video’s, anekdotes, podcasts en mini-concerten. Seldis is bij het grote publiek bekend als jurylid van het AVROTROS-programma Maestro en presenteerde de televisieprogramma’s Het Orkest van Nederland en De Nieuwe Stradivarius.

De groeiende catalogus bevat inmiddels meer dan een miljoen opnames. Een team van twintig klassieke muziekliefhebbers uit dertien landen werkt voor Primephonic, dat kantoren heeft in Amsterdam en New York.

Bron: Primephonic/BM

Bericht delen