Prijsverhoging Netflix voor gebruikers die accounts delen
woensdag 4 juli 2018

Prijsverhoging Netflix voor gebruikers die accounts delen

Netflix is van plan een Ultra-abonnement aan te bieden voor € 16,99. In feite komt er een nieuwe abonnementsstructuur waarbij klanten die accounts met elkaar delen meer moeten gaan betalen.

Het Ultra-abonnement biedt precies datgene dat gebruikers nu krijgen met het huidige Premium-abonnement van € 13,99. Daarbij worden de functionaliteiten van de bestaande abonnementen verminderd.

Klanten kunnen ook bij Ultra met vier personen tegelijk streamen en hebben toegang tot 4K-materiaal, net zoals bij het huidige Premium-abonnement. Bij de introductie van Ultra wordt de hoeveelheid streams bij Premium verlaagd naar twee video’s tegelijk. Het betekent dat klanten die abonnementen met drie anderen delen, moeten upgraden naar de duurdere optie.

Ook de functionaliteit van het Standaard-abonnement zou worden ingeperkt. Op het moment kunnen klanten die € 10,99 per maand betalen met zijn tweeën tegelijk naar programma’s kijken, maar bij de nieuwe versie is dat er nog maar één. Abonnees die met twee personen een abonnement delen, gaan daarom € 13,99 betalen.

De nieuwe abonnementen worden op het moment bij een aantal gebruikers getest, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegenover CNET. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe abonnementsstructuur in heel Europa uitgerold zal worden, dat moet Netflix nog definitief besluiten.

Bron: BM

Bericht delen