PowNed wint YouTube Award met Onrecht!
vrijdag 13 december 2019

PowNed wint YouTube Award met Onrecht!

Het programma Onrecht! van omroep PowNed is donderdagavond in de prijzen gevallen op de YouTube Starry Night in Theater Tuschinski. De YouTube-video Turkse oplichters dreigen met handgranaat werd door Google en YouTube Nederland verkozen tot vijfde meest bekeken video van 2019. Bram Krikke en Dennis Schouten namen de award in ontvangst.

De YouTube Starry Night, die dit jaar voor het eerst door Google en YouTube Nederland werd georganiseerd, is een avond waarbij bekende en minder bekende YouTube-content creators worden geëerd en in het zonnetje worden gezet.

Van de tien meest bekeken YouTube-video’s die op de feestelijke avond werden uitgelicht kreeg de video van Onrecht! (inmiddels ruim 1.7 miljoen weergaven) een eervolle vijfde plaats. Gezamenlijk scoorden de video’s van Onrecht! op het YouTube-kanaal van PowNed ruim 7.5 miljoen weergaven.

Voorzitter en hoofdredacteur Dominique Weesie: “Als we Onrecht! niet hadden gepubliceerd op ons eigen PowNed YouTube-kanaal, hadden we hier vanavond niet gestaan om dit succes te vieren. We gaan er daarom alles aan doen om programma’s als Onrecht! weer terug te krijgen op ons eigen vertrouwde kanaal.”

Onrecht! wordt geproduceerd door Vincent TV in opdracht van omroep PowNed.

Het lied dat Kinderen voor Kinderen heeft gemaakt voor de afgelopen Koningsspelen is overigens het best bekeken filmpje op YouTube in Nederland dit jaar. De videoclip van Pasapas werd op 14 maart geüpload en is sindsdien 12,4 miljoen keer bekeken.

Bron: PowNed/BM

Bericht delen