PowNed legt wereld van datingapps bloot in serie Veemarkt
woensdag 15 mei 2019

PowNed legt wereld van datingapps bloot in serie Veemarkt

Het lijkt eenvoudiger dan ooit om een man te scoren. Waar je vroeger kon kiezen tussen twee mensen in je dorp, trek je nu gewoon een blik mannen open door één blik op je telefoon te werpen. Liggen liefde en geluk écht voor het oprapen of is daten inmiddels verworden tot een platte veemarkt van oppervlakkige hook-ups en snelle seks?

PowNed-redactrice Vera Verzijl, op zoek naar haar prins op het witte paard, duikt samen met Charlotte Pieters in de wereld van de datingapps en zoekt het uit. Veemarkt is vanaf vrijdag 17 mei te zien als webserie (wekelijks, zes afleveringen) op PowNed.tv en NPO3.nl. De tv-documentaire Veemarkt wordt uitgezonden op maandag 27 mei om 21.10 uur op NPO 3.

Als Vera de apps moet geloven, mist zij elk moment dat ze niet online is de virtuele pijl van Cupido. Door de overvloed aan datingapps is het aanbod van eventuele partners of vluggertjes overweldigend. Kortom: een heus mannenwalhalla. Maar hoe pak je zo’n date het beste aan? Waar moet je bij het swipen op letten? Welke versiertrucs pas je toe? En kun je via datingapps echt die gedroomverfde man vinden?

Vera Verzijl: “Dit jaar telt Nederland 2.7 miljoen singles, waaronder ikzelf, en dat worden er alleen maar meer. Het vinden van een zielsverwant blijkt voor met name millennials het moeilijkst. Omdat het gras aan de overkant van het internet altijd groener lijkt, is kiezen voor hen lastiger dan ooit. Hoog tijd om zelf eens die veemarkt op te gaan en te ervaren hoe het gesteld is met de liefde in de 21ste eeuw.”

Bron: PowNed/BM

Bericht delen