dinsdag 16 januari 2018

Popcorn Time in EenVandaag

Nergens ter wereld is er zoveel belangstelling voor Popcorn Time als in Nederland, de illegale videodienst die alle nieuwe films en tv-series aanbiedt. 1,3 miljoen Nederlanders maken er inmiddels gebruik van, onder wie 100.000 mensen op dagelijkse basis.

Popcorn Time is te vergelijken met Netflix, de Amerikaanse online videotheek waar je voor 7,99 euro per maand onbeperkt films en series kunt kijken. Maar Popcorn Time is gratis.

De Nederlandse filmindustrie maakt zich ernstig zorgen over de enorme populariteit en het feit dat de Nederlandse filmliefhebber zich niets lijkt aan te trekken van het officiële verbod dat sinds 10 april 2014 geldt.

En hoewel het jaarlijkse verlies door illegale downloads wordt geschat op 78.4 miljoen euro, wil staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) wachten op een uitspraak over handhaving van het verbod op een vergelijkbare site The Pirate Bay. Die zaak ligt nog bij de Hoge Raad. Waarschijnlijk neemt de hoogste rechter daarover in april zijn beslissing.

EenVandaag spreekt maandag met trendwatcher en Popcorn Time-liefhebber Vincent Everts en Marjan van der Haar, directeur van Filmproducenten Nederland. Is Popcorn Time het Napster van de filmindustrie? En moeten gebruikers vrezen dat zij ooit opgepakt worden?

De reportage is maandag om 18.15 uur te zien op NPO 1.

Bron: EenVandaag

Bericht delen