Politie boos op rapper Jebroer
zondag 10 februari 2019

Politie boos op rapper Jebroer

De politie is verontwaardigd over de nieuwe videoclip van rapper Jebroer, waarin politie-uniformen en een politiewagen zijn gebruikt. Volgens de politie hebben de makers van het filmpje de voorwaarden geschonden waaronder de auto en de spullen werden uitgeleend.

Fragmenten uit de video suggereren dat de rapper na een foute inhaalactie op de snelweg werd aangesproken door agenten, voor de camera’s van het SBS-programma Wegmisbruikers. Vervolgens ontstond een achtervolging waarbij snelheden van ruim 200 kilometer per uur zouden zijn gehaald.

De beelden worden sinds woensdag al veel gedeeld op sociale media. Een dag later bleek dat de beelden niet kwamen uit Wegmisbruikers, maar dat ze in scène zijn gezet voor deze videoclip bij Jebroers nummer Polizei:

De video begint met een fragment dat dus is geënsceneerd. Te zien is hoe Jebroer te hard rijdt en door politieagenten staande wordt gehouden. Er ontstaat een woordenwisseling, waarna de rapper ervandoor gaat en de politie de achtervolging inzet.

In de beelden die van de achtervolging zijn gemaakt, lapt Jebroer alle verkeersregels aan zijn laars voordat hij op het dak van een parkeergarage wordt aangehouden. De clip eindigt met de tekst: “Voor deze video hebben wij heel Nederland afgehuurd. Alle andere weggebruikers zijn figuranten.”

Er worden veel vaker politiespullen uitgeleend voor film- en tv-producties, zoals bijvoorbeeld voor Flikken Maastricht. Dat de afspraken over het gebruik zo geschonden worden, is volgens de woordvoerder niet eerder voorgekomen.

Voor de makers van de clip krijgt de actie nog een staartje: de politie gaat kijken of er juridische stappen worden genomen. Daarbij wordt gekeken in hoeverre de afspraken precies zijn geschonden. “Maar als iemand veel te hard gaat, door rood en over verdrijvingsvlakken rijdt, dan kun je hem daar natuurlijk ook op aanspreken.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen