Podcast De Weerman is terug
woensdag 13 oktober 2021

Podcast De Weerman is terug

De NOS/NPO Radio 1-podcast De Weerman is vanaf donderdag terug met een nieuw seizoen. Deze keer nemen NOS-weerman Peter Kuipers Munneke en presentator Fleur Wallenburg de luisteraars mee naar plekken in Nederland met bijzonder weer.

Ze spreken daar met deskundigen en bij de opnames is publiek aanwezig, die alles wat ze altijd al wilden weten over het weer aan Peter mogen vragen. Nederland heeft een gematigd zeeklimaat, maar dat betekent niet dat het land geen weersextremen kent. Peter en Fleur gaan dit seizoen naar plaatsen met het natste, winderigste of meest gemiddelde weer van Nederland. Op deze plekken spreken zij met deskundigen over waarom het weer daar zo afwijkt en welke gevolgen dat heeft voor de omgeving.

In de eerste aflevering zijn Peter en Fleur op de Veluwe bij Ermelo. Een gebied met de meeste neerslag van Nederland, maar opvallend genoeg kampt het met grote droogteproblemen. Wat dat betekent voor die plek en hoe je de Veluwe aan moet passen aan het klimaat, bespreken ze met Maarten Veldhuis van Waterschap Vallei en Veluwe. Boswachter Mirte Kruit vertelt over het bos van de toekomst.

Vanaf 14 oktober staat er zes weken lang elke donderdag een nieuwe aflevering van De Weerman klaar op de site van NPO Radio 1 en alle bekende podcast-apps.

Bron: NOS/BM
Foto: Stefan Heijdendael/NOS

Bericht delen