Dinsdag 16 januari 2018

Platform RTL XL wordt verbeterd

RTL Nederland verbetert het platform RTL XL drastisch. De vernieuwingen worden stap voor stap doorgevoerd op alle schermen met om te beginnen een nieuwe iOS app en een nieuwe website.

Op het RTL XL platform kunnen gebruikers vanaf nu binnen de apps meerdere seizoenen van programma’s terugkijken in plaats van alleen de afgelopen tien dagen. Ook kunnen zij uitgebreid zoeken met een filter op zenderaanbod of bladeren door titels of zoeken op naam. Tevens is er nu een ‘Kidsmodus’ en is het mogelijk om video’s te delen via social media.

Het nieuwe RTL XL is te downloaden voor iOS en beschikbaar op de vernieuwe website. De Android app wordt in de loop van september vernieuwd. Connected TV en Windows 8 volgen later dit jaar.

Daan de Lange, Development Manager RTL XL bij RTL Nederland: “We zijn eind 2010 gestart met RTL XL om kijkers de vrijheid te geven om content te consumeren op het moment dat zij willen. In drie jaar tijd zijn we met 55 procent explosief gegroeid. Het werd echt tijd om RTL XL te updaten. De behoefte van de consument verandert elke dag. We zien dat de opkomst van smartphones en tablets meer kijkmomenten creëert met een grote verschuiving naar mobiel als gevolg.”

Bron: RTL Nederland

Bericht delen