Dinsdag 16 januari 2018

Piratenpartij doet aangifte tegen CanalDigitaal

Satelliet-tv aanbieder CanalDigitaal heeft afgelopen week ongeveer vijftig smartcards gedeactiveerd wegens card sharing. Ook heeft het bedrijf als test een aantal smartcards gedeactiveerd om te kijken of deze nog in gebruik zijn. Het delen van smartcards is CanalDigitaal al veel langer een doorn in het oog.

Het bedrijf heeft daarom een externe partij gevraagd om illegaal gedeelde smartcards op te sporen. Hierbij werd naar verluidt gebruikgemaakt van een backdoor in het cc-cam-systeem. Het onderzoek leverde een lijst van ongeveer vijftig smartcards op. Die zijn inmiddels gedeactiveerd, zo blijkt uit informatie die Tweakers.net ontvangen heeft.

De Piratenpartij tekent bezwaar aan tegen ‘de internationaal georganiseerde misdaad zoals in opdracht van CanalDigitaal is uitgevoerd’. De partij doet daarom aangifte bij de politie, zo meldt zij sinds dinsdag op haar website. ‘De door CanalDigitaal uitgevoerde massa-aanval heeft niet alleen geresulteerd in het afsluiten van CanalDigitaal-klanten die in strijd met de algemene voorwaarden de sleutels voor betaalkanalen deelden, maar heeft ook gebruikers van zogenaamde std-nl kaarten getroffen. Deze kaarten worden verstrekt met als doel de Nederlandse burger van zijn recht op vrije nieuwsgaring en de vruchten van free to air-uitzendingen te laten genieten.’

Bron: Broadcast Magazine/Piratenpartij

 

Bericht delen