Paul Haenen begint eigen digitaal tv-kanaal
zaterdag 1 december 2018

Paul Haenen begint eigen digitaal tv-kanaal

Cabaretier Paul Haenen en zijn partner Dammie van Geest lanceren begin december hun eigen digitale tv-kanaal. Bettyasfalt.tv wordt ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Tradecast in Zwolle.

Haenen gaat voor het kanaal wekelijks programma’s maken, zoals preken van zijn alter ego dominee Gremdaat of om klassieke ’vensterbankgesprekken’ van Margreet Dolman vanuit het raam van het Betty Asfaltcomplex. Ook willen Haenen en Van Geest weer het programma Waar Gebeurd gaan maken, dat zij in de jaren zeventig voor de KRO verzorgden. Hierin sprak Haenen met mensen die onwaarschijnlijke dingen hadden meegemaakt. “Ik denk dat deze tijd van fake news schreeuwt om zo’n podium”, stelt hij.

“Vroeger had je per se een omroep en een zender nodig om dat soort dingen de wereld in te slingeren”, stelt de programmamaker. “Maar dankzij de technologische vooruitgang kan ieder mens gewoon zelf zijn content maken en aanbieden aan eenieder die het maar wil zien.”

Zijn twee alter ego’s zijn nog steeds populair; regelmatig werd een preek van Gremdaat op YouTube meer dan 100.000 keer bekeken. “Maar toen zat daar opeens een reclame van Scientology voor, wat op meerdere niveaus niet goed voelde. Dat is iets dat we zelf in de hand willen hebben. Bovendien houden ze daar niet van zaken als schelden of naakt, in welke beschaafde vorm dan ook.”

Het is de bedoeling dat niet alleen Haenen zelf bijdragen gaat leveren aan het kanaal, maar ook alle grote en kleine artiesten die regelmatig het podium in het Betty Asfaltcomplex bespelen.

Bron: Telegraaf/BM

Bericht delen