dinsdag 16 januari 2018

Pathé Thuis breekt record tijdens de zomer

Juli is de beste on-demand maand ooit. Dat blijkt uit cijfers van Pathé Thuis, de online dienst voor het kijken van nieuwe films. Er werden zelfs meer films bekeken dan in december, traditioneel de beste maand van het jaar.

American Sniper is de best bekeken film van de maand juli, gevolgd door Kingsman: The Secret Service. Het online kijken van films neemt het afgelopen jaar een sterke vlucht. Eerder melde onderzoeksbureau GfK al dat er in juni meer dan 5 miljoen Nederlanders gebruik maakten van on-demand kijken.

“Pathé Thuis kan geen concrete cijfers delen gezien de concurrentiegevoeligheid”, zo meldt marketing manager Judith Hordijk aan Broadcast Magazine. “In een normaal jaar worden er in december twee keer zoveel streams bij ons gekeken dan in de maand juli. Het is dus bijzonder dat er nu in juli al meer streams worden bekeken dan in december vorig jaar. Daarmee laten we een duidelijke groei zien, helemaal met het gegeven dat veel Nederlanders op vakantie zijn op dit moment.”

Sinds de opkomst van video on-demand richt Pathé Thuis zich op het aanbieden van nieuwe films uit de bioscoop thuis. In de eerste helft van 2015 is de Top 3 bioscoopfilms thuis: Fifty Shades of Grey, Gooische Vrouwen 2 en Gone Girl.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen