Dinsdag 16 januari 2018

Pathé introduceert digitale videotheek voor iPhone

De online film-app Pathé Thuis is vanaf deze week gratis te downloaden in de App Store. Pathé Thuis is als een digitale videotheek. De app maakt geen gebruik van abonnementen zoals Netflix en Videoland, maar laat de gebruiker per film betalen, net als iTunes.

De prijs voor een film begint bij 2,49 euro. Het is voor het eerst dat Pathé Thuis beschikbaar is op een smartphone. In de app is het mogelijk om te zoeken op titel, acteurs, genre en meer om bij de gewenste film uit te komen. Daarbij ondersteunt de iPhone-versie Chromecast, zodat de gebruiker films naar tv kan streamen.

Thomas van de Weerd, Managing Director Pathé Thuis: “Dit initiatief past in ons plan om van het grote scherm naar alle schermen te gaan. In onze eerste data valt direct op dat iPhone-gebruikers veel meer trailers kijken dan op andere platformen. Het is dus een goed oriëntatiekanaal. Wij geloven enorm in het belang van de smartphone. Afgelopen half jaar was de klantvraag naar met name Chromecast enorm. Met onze Spectre-actie zagen we al 60% van het verkeer via mobiel komen. Momenteel staan we in Top 3 Entertainment apps in App Store.”

De bioscoopketen had al een app voor de iPad maar die is sinds 2014 niet meer bijgewerkt. Pathé laat weten dat deze app niet meer van updates wordt voorzien, maar dat Thuis wel zo snel mogelijk naar de iPad komt. Daarnaast wordt er gewerkt aan een Apple TV-app. Wanneer beide versies verschijnen, is nog niet bekend.

Bron: Pathé/Broadcast Magazine

Bericht delen