dinsdag 16 januari 2018

OUTtv lanceert nieuw interactief tv-platform

Tien jaar na de oprichting van OUTtv komt de lifestyle tv-zender met een nieuw interactief tv-platform voor de Europese LHBTI-gemeenschap. Met deze nieuwe dienst kan de OUTtv community alle films en series kijken waar en wanneer zij dat wil. Het nieuwe platform wordt in september gelanceerd.

In tegenstelling tot een videodienst als Netflix, wordt het OUTtv platform interactief zodat gebruikers met elkaar in contact kunnen komen en informatie kunnen delen. Gaandeweg krijgt de dienst nieuwe functionaliteiten. 

Uniek is dat het platform gebruikers op basis van kijkgedrag, interesses en fysieke kenmerken met elkaar kan matchen. Daarmee combineert OUTtv als eerste tv-content met elementen van populaire dating apps (als Grindr en Tinder) en social media-data.
 
Na een voorbereidingsperiode van twee jaar en intensieve testfase zal OUTtv de verdere ontwikkeling van dit tv-platform samen met de gebruikers vormgeven. De eerste gebruikers krijgen eigenaarschap over de agenda voor ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en zeggenschap over welke nieuwe tv-programma’s of formats ontwikkeld of aangekocht moeten worden.

Bron: OUTtv/BM

Bericht delen