dinsdag 16 januari 2018

Opsporing verzocht lanceert nieuwe site

Opsporing Verzocht heeft dinsdag een vernieuwde website gelanceerd. Via opsporingverzocht.avro.nl kan nu makkelijker worden meegedacht met het oplossen van misdrijven. Ook is het programma vanaf nu ook op Facebook actief.

Eindredacteur Anniko van Santen: “Onze website is onlosmakelijk verbonden met het succes van Opsporing Verzocht. Juist bij ons programma waar sporen zo nauw luisteren, details en bewakingsbeelden zo belangrijk zijn, moeten kijkers kunnen vertrouwen op duidelijke en complete informatie op de site. We zijn heel blij dat we nu een nieuwe kwaliteitsslag hebben gemaakt waarmee mensen nog beter en makkelijker met politie en Justitie kunnen mee zoeken naar de oplossing van misdrijven. En we hopen dat met onze komst naar Facebook vooral dat mensen nog vaker ‘onze’ zaken met elkaar gaan delen. Hoe meer meedenkers, hoe meer tips, hoe meer zaken we met z’n allen oplossen!”

Op de vernieuwde site van Opsporing Verzocht kunnen kijkers makkelijker meedenken met het oplossen van misdrijven. De vormgeving en leesbaarheid zijn vernieuwd en ook kan er beter gezocht worden in de zaken van het afgelopen jaar. Alle sporen en aanknopingspunten zijn gecategoriseerd door middel van filters. Wie bijvoorbeeld filtert op ‘voertuigen’ krijgt in 1 oogopslag alle voertuigen te zien die een rol hebben gespeeld in de behandelde misdrijven. Daarnaast kunnen zaken via de site gedeeld worden op sociale media, en kan men de site personaliseren door bijvoorbeeld bepaalde zaken te volgen.

Bron: AVRO

Bericht delen