dinsdag 16 januari 2018

Opgelicht?!-app 50.000 keer gedownload

De app van het AVROTROS-programma Opgelicht?! is sinds de lancering eind mei al meer dan 50.000 keer gedownload. Via de app waarschuwt het programma consumenten met meldingen op het gebied van oplichting en bedrog.

Opgelicht?!-presentator Antoinette Hertsenberg: “Het is geweldig dat zoveel mensen de Opgelicht?!-app hebben gevonden, en het is nog veel mooier dat we weten dat een enorm aantal mensen hem ook daadwerkelijk gebruikt. Zo kunnen we voorkomen dat mensen worden opgelicht.”

De Opgelicht?!-app, die gratis is te downloaden voor iOS en Android-gebruikers, heeft meer dan 1.200.000 relevante pushberichten verstuurd waarmee consumenten gewaarschuwd zijn voor bijvoorbeeld phishing of malafide webshops. Doordat gebruikers meldingen gemakkelijk kunnen delen met vrienden, kennissen of familie, kunnen veel consumenten tegelijk geattendeerd worden en kan oplichting voorkomen worden.

Gebruikers kunnen zich abonneren op één of meerdere categorieën binnen de app, daarmee krijgt de gebruiker direct een melding zodra Opgelicht?! een relevante alert plaatst. Consumenten kunnen zich bovendien aanmelden voor waarschuwingen van specifieke financiële instellingen, zoals bijvoorbeeld een bank of creditcardmaatschappij.

In de nieuwste update van de app is het mogelijk om oplichting te signaleren en dit onder de aandacht van de redactie te brengen. Deze kan het vervolgens in de app plaatsen en een alert uitsturen.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen