Op Gepaste Afstand succes bij Pathé Thuis
donderdag 28 mei 2020

Op Gepaste Afstand succes bij Pathé Thuis

Op Gepaste Afstand, de eerste Nederlandse film die volgens de coronaregels is gedraaid, is een groot succes op streamingdienst Pathé Thuis.

De film van producent NewBe met acteurs Noortje Herlaar en Tibor Lukács behaalde de afgelopen week al 85.000 keer kijkers. Als de romantische korte film in de bioscopen had gedraaid, was met dit aantal kijkers bijna de status Gouden Film bereikt.

Bijna een op de zes kijkers koos voor de versie met een gebarentolk die de dialogen ‘vertaalt’ voor doven en slechthorenden. De vertaling in gebarentaal wordt verzorgd door Irma Sluis, inmiddels bekend als vaste tolk van het kabinet, en ‘native’ gebarentolk Maaike Ferf Jentink.

Op Gepaste Afstand gaat over twee mensen in Tilburg die elkaar ontmoeten tijdens een wandeling gedurende de ‘intelligente lockdown’. Langzaam maar zeker groeit het tweetal naar elkaar toe, maar dan wel met inachtneming van de RIVM-regels.

Regisseur Jon Karthaus draaide de film met cast en crew tijdens de lockdown. Op de set waren doorlopend twee zogenoemde ‘social distance-managers’ aanwezig die in de gaten hielden of alle acteurs en crewleden voldoende afstand hielden. Zij deden dit met een grote geel-zwarte stok van anderhalve meter die zij de hele dag bij zich droegen.

De film is tot 1 juni gratis te zien bij Pathé Thuis. Daarna kost het kijken van Op Gepaste Afstand 2 euro.

Bron: AD/BM

Bericht delen