dinsdag 16 januari 2018

Online VPRO-serie Hehobros op YouTube

Vanaf 3 februari is elke vrijdag om 17.00 uur op het VPRO YouTube-kanaal Hehobros te zien. Het is een nieuwe online comedyserie, geregisseerd door Albert Jan van Rees, waarin de twee beste vrienden Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing – de één hetero en de ander homo – elkaar wekelijks bijpraten over hun leven en relatie.

Hoe werkt een vagina eigenlijk? Sturen heterostellen elkaar selfies van hun geslacht? En is Enzo Knol niet veel meer een naam voor een stripfiguur? Schoneveld en Hassing kunnen elkaar alles zeggen en vragen. Elke week komen ze samen in hun favoriete restaurant. Tussen het eten, drinken en flirten met de serveerster door, praten de twee beste vrienden over hun leven en relatie.

Ondanks het feit dat Schoneveld hetero is en Hassing homo, zijn er veel overeenkomsten. Beiden worden jaloers, zijn onzeker over hun lichaam en moeten concessies doen om hun relatie gezond te houden. Maar er zijn ook verschillen tussen de homo- en heterowereld. Sommige zijn waar en sommige zijn enkel gebaseerd op vooroordelen. Zijn homo’s echt meer bezig met seks? En wie is in beide relaties ‘het vrouwtje’? De vrienden bespreken ook deze stigma’s.

Hehobros – 3, 10, 17, 24 februari en 3 maart op het VPRO YouTube kanaal en op vpro.nl/hehobros.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen