dinsdag 16 januari 2018

Online stop-experiment met 50 rokers

Het is een sociaal experiment: 50 zware rokers doven in oktober, Stoptober-maand, hun laatste sigaret en laten zich vijf dagen opsluiten in een oude kazerne. Het doel: de maand oktober rookvrij doorkomen en daarna voor eens en voor altijd tabee tegen tabak zeggen.

De rokers worden daarbij bijgestaan door professionele stop-coaches, sportinstructeurs en diverse artiesten. Maar terugval ligt altijd op de loer: wie bezwijkt er onder de druk en pakt één van de vele sigaretten uit de glazen verleidingsruimte?

De kandidaten van het online experiment We Stoppen! zijn thuis via een livestream te volgen en via dagelijkse korte afleveringen op de AVROTROS-website van Zorg.nu. Daarop worden ook dagelijks tips geplaatst om te stoppen.

We Stoppen! is onderdeel van Stoptober, een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. De deelnemers aan het sociaal experiment verlaten na vijf dagen de kazerne, maar dan volgt pas de echte uitdaging. Ook met alle verleidingen thuis moeten de rokers de sigaret laten liggen.

In de TV Show ontvangt Ivo Niehe eind oktober diverse kandidaten uit de kazerne: zitten ze in zak en as of is het hen eindelijk gelukt te stoppen? 

We Stoppen! is vanaf zondag 1 oktober dagelijks te volgen op Zorg.nu/westoppen.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen