Online special NOS over Lagos

Online special NOS over Lagos

NOS-correspondent Elles van Gelder portretteert in de online special Lagos, de stad die uit haar voegen barst drie inwoners van de grootste stad van Afrika. Zij kijken elk vanuit een eigen perspectief naar de problemen en de kansen van hun woonplaats. Door hun ogen beleven we hoe het is te leven in de stad die uit haar voegen barst.

Er is in Europa veel om te doen: migranten en de plek waar ze gehuisvest worden. De migratie van jonge Afrikanen naar ons continent is één van de belangrijkste onderwerpen op een top in Ivoorkust met Europese en Afrikaanse leiders. Wat velen in Europa niet weten, is dat Afrikaanse landen te maken krijgen met een nog veel grotere migratiestroom. De meeste Afrikanen trekken niet naar Europa, maar van het Afrikaanse platteland naar de Afrikaanse stad. Aan het eind van deze eeuw zullen daardoor dertien van de twintig grootste steden ter wereld in Afrika liggen.

Dat daar problemen van komen, wordt nergens duidelijker dan in het Nigeriaanse Lagos, de grootste en snelst groeiende stad van Afrika. Nu al wonen er naar schatting 21 miljoen mensen en nog steeds komen er elke dag zo’n tweeduizend migranten aan, vier keer meer dan gemiddeld in heel Europa. De stad is lawaaierig, smerig en vol. Er zijn te weinig scholen, huizen en ziekenhuizen. Inwoners vechten om ruimte.

Bekijk de special hier.

Bron: BM/NOS

Bericht delen