Online serie Wat een bevalling! bij PowNed
vrijdag 9 augustus 2019

Online serie Wat een bevalling! bij PowNed

Wat als je een baby verwacht, maar nog geen plant in leven houdt? Hoe bereid je je voor? En wat klopt er van die waslijst aan do’s & don’ts tijdens een zwangerschap? In de zesdelige webserie Wat een bevalling! neemt de zwangere Nadia Palesa ons negen maanden mee op haar ontdekkingstocht en doorbreekt ze alle taboes. De serie is vanaf woensdag 21 augustus te zien bij NPO3.nl en op de site van PowNed.

Tijdens haar zwangerschap wordt Nadia gevraagd en ongevraagd bestookt met goedbedoelde adviezen. Maar wat moet ze ermee? En vooral: wat doet ze ermee? Neem bijvoorbeeld de gesprekken met haar beste vriendinnen. Want moet ze nou gaan voor een keizersnede of een natuurlijke bevalling? Volgens vriendin Sjahrissa is je ‘punani’ alleen gemaakt om er dingen in te stoppen.

Drinken en roken mag niet meer en Nadia ziet de kilo’s eraan vliegen. En dat is voor het model best even slikken. Wat kan en mag ze nog wel in die negen maanden? Hoe zit het bijvoorbeeld met seks tijdens de zwangerschap? Begint je vagina er inderdaad als een hamburger uit te zien? En is het eten van je placenta echt zo gezond als sommigen beweren? Wat is waar en wat is een fabel?

Om hier achter te komen gaat Nadia in gesprek met o.a. verloskundigen, sekscoaches en geboortegoeroes. Maar ook klankbordt ze met haar vader (gynaecoloog van beroep) en haar moeder. Die maakt zich vooral zorgen of de baby net zo’n grote neus krijgt als Nadia’s Joodse vriend Mika – die om het lekker simpel te houden in Frankrijk woont.

Palesa: “Vanaf het moment dat ik zwanger werd zat ik vol vragen en worsteling, maar eerlijke antwoorden ontbraken. Daarom ben ik zelf op onderzoek gegaan. Wat klopt er nu van al die zwangerschapsverhalen? In Wat een bevalling! doorbreek ik alle taboes, persoonlijk en met de nodige humor.”

Nadia Palesa (1981) is PowNed-verslaggeefster van het eerste uur. In 2012 startte ze als verslaggeefster voor het dagelijkse PowNews. In 2018 presenteerde ze de webserie Bitcoin naar de maan! En ze maakte samen met Charlotte Pieters en Vera Verzijl de feministische docuserie Meer voor vrouwen.

Bron: PowNed/BM

Bericht delen