Online serie Joardy Season van VPRO krijgt tweede seizoen
woensdag 20 maart 2019

Online serie Joardy Season van VPRO krijgt tweede seizoen

Joardy Season is een online serie gebaseerd op het typetje Harco, beter bekend als de ‘Huilon-man’. Het is een absurdistische en kleurrijke serie over de mens anno nu, gezien door de zeshoekige bril van Harco.

De online serie werd eind 2018 door de VPRO gelanceerd op het YouTube-kanaal van NPO 3 en op VPRO.nl. In 2019 krijgt Joardy Season een tweede seizoen, zo meldt hoofdredacteur Anouk Kamminga van de VPRO in een interview in het tijdschrift BM, dat 22 maart verschijnt.

In Joardy Season ontmoet Harco de meest uiteenlopende figuren. Ieder uit een eigen milieu, met eigen ambities en bijbehorende twijfels en problemen. Harco zegt precies wat hij denkt, lijkt geen voorbehouden of vooroordelen te hebben en staat voor alles open. Door zijn stoïcijnse houding worden de problemen van anderen in perspectief geplaatst.

Of het nou gaat over een overambitieuze millenial, een onzekere performancekunstenaar of een jongen zonder benen die aan een skelter-race meedoet, Harco’s onverstoorbare karakter en nuchtere blik plaatst de boel in een fris perspectief. Joardy Season bevraagt alles wat tegenwoordig raar wordt bevonden of wat juist als normaal wordt beschouwd.

Joardy Season wordt gemaakt door Jan Hulst en Jim Deddes. Twee talentvolle makers die de afgelopen jaren via hun YouTube-kanaal furore hebben gemaakt met uiteenlopende typetjes en korte sketches. Hoofdregie van de serie is van Giancarlo Sanchez (Mocro Maffia, Horizon). Joardy Season is een co-productie van HALAL en de VPRO.

Bron: BM

Bericht delen