Online Radio Day 2019 op 9 oktober in Hilversum
woensdag 28 augustus 2019

Online Radio Day 2019 op 9 oktober in Hilversum

Het event Online Radio Day voor online radio en podcast vindt plaats in Beeld en Geluid op woensdagmiddag 9 oktober tijdens de Dutch Media Week.

Na de succesvolle eerste editie pakken de initiatiefnemers van de Online Radio Awards, de verenigde Online Radiostation (v-OR) en vaknieuwsplatform Spreekbuis.nl, uit met een dagprogramma. Vanaf 12.00 uur start het programma met podcastsworkshops voor scholieren onder leiding van radiocoach Pierre Papa en jongerenmerk ZTACK. Vorige week maakte de organisatie bekend dat voormalig TMF VJ en radiomaakster Fabienne de Vries het Online Radio Day-congres zal presenteren. Zij zal de diverse sessies met online radiomakers, mediaspecialisten en podcastmakers hosten.

Sprekers tijdens het congres zijn onder meer mediaspecialist Elger van der Wel, cabaretier/columnist Vincent Bijlo en radiomaker Arjan Snijders. Een belangrijk thema tijdens het congres is ‘geld verdienen met online radio en podcasts’. Albert Heijn, KLM, TMG en JUKE (Talpa) vertellen over hun audiostrategie. Op de Online Radio Day worden ook de resultaten bekend gemaakt van het Online Radio en Podcast Onderzoek 2019. Het congres wordt afgesloten met een expertsessie over verdienmodellen voor online radio en podcast met onder andere Evert Bronkhorst (radiospecialist bij mediabureau VIZEUM), David Achter de Molen (podcastproducer voor Netflix, AD, Sony en Tivoli) en Tim de Gier (Dag en Nacht Media).

De Online Radio Day wordt afgesloten met de uitreiking van de Online Radio Awards 2019. De presentatie van de awardshow is dit jaar wederom in handen van Erik de Zwart. De award voor het beste radiostation wordt dit jaar uitgereikt door radio-icoon en Marconi Oeuvre Award- winnaar Willem van Kooten. De Online Radio Ambassadeur 2019 wordt bekend gemaakt door de huidige ambassadeur Michiel Veenstra.

Tot 15 september kan er op onlineradioawards.nl gestemd worden op het beste online station, podcast en presentator van 2019. Het congres en de awardshow zijn na aanmelding gratis toegankelijk.

Bron: Spreekbuis/BM

Bericht delen