dinsdag 16 januari 2018

Online platform Concentrate groeit gestaag

Concentrate, het online platform van RTL en AXE voor de doelgroep 18-30 jaar, heeft sinds de lancering op 1 oktober meer dan 1,3 miljoen weergaven, 26.000 abonnees en meer dan 6,3 miljoen bekeken minuten gerealiseerd. Met Concentrate speelt RTL in op de verschuiving van het mediagebruik van jongeren naar digitale media.

Op Concentrate gaan vier succesvolle vloggers Kaj, Monica, Thomas en Bobbie op pad om spraakmakende video’s te maken over muziek, social en style. Concentrate uploadt dagelijks een nieuwe video en iedere donderdag om 19.00 uur is er een livestream vanuit Amsterdam. Het platform is uitgegroeid tot een broedplaats van YouTube-creators, social influencers en nieuw talent. Concentrate wordt volledig in huis geproduceerd bij RTL en er wordt samengewerkt met onder meer content- en datapartners voor optimalisatie van de content.

De vier verschillende gezichten van Concentrate hebben individueel een groot bereik via hun persoonlijke social media en YouTube-kanalen. Kaj van der Ree is bekend van de YouTube-kanalen ZU5E en Kaj, met met meer dan 380.000 abonnees. Vlogger Monica Geuze is bekend als de DJ van Ronnie Flex en heeft ruim 133.000 volgers op Instagram. Thomas Cox is zanger in de band Zomaer en Bobbie Bodt was eerder dit jaar finalist van het programma 3 Op Reis Backpack van BNN.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen