Online gameserie Efteling trending op YouTube
woensdag 27 maart 2019

Online gameserie Efteling trending op YouTube

EndemolShine Nederland heeft in samenwerking met de Efteling een nieuwe online serie ontwikkeld. Efteling Game Night is een spin-off van het meeste succesvolle gaming platform van Nederland, Legends of Gaming met ruim 462.000 abonnees.

Afgelopen zaterdag 23 maart is het gametoernooi van start gegaan op het Efteling Junior kanaal met een trending positie op YouTube. Woensdagavond om 19.00 uur is de tweede aflevering te zien op het Legends of Gaming YouTube kanaal. Gedurende zes weken nemen vier gaming influencers het tegen elkaar op het in attractiepark én in online games. In de grote finale op zaterdag 27 april strijden zij in een levensgrote versie van het Efteling Monopoly spel om de Game Night trofee.

De gamers Milan Knol, Dionne Slagter (OnneDi), Link (xLinkTijger) en Joost (JoostSpeeltSpellen) spelen zes weken lang verschillende real life challenges, gezelschapsspellen en partygames (PC) om zoveel mogelijk attracties en straten van het Efteling Monopoly spel te verzamelen. De gamers komen na sluitingstijd in de Efteling-attractie Symbolica samen voor de grote finale waar zij een levensgrote versie van het bordspel spelen. Zo is er een echte gevangenis en spelen Efteling-bewoners een rol. De finale wordt gespeeld onder toeziend oog van Koning Pardulfus en de winnaar gaat naar huis met de Efteling Game Night-trofee.


Nanneke Schilders, Marketeer bij de Efteling: “De eerste serie Legends of Gaming in de Efteling bleek een succes met ruim 2,6 miljoen views en een stijging van abonnees op het Efteling Junior kanaal. We kijken erg uit naar deze nieuwe serie, waarin de Efteling weer decor is voor creatieve en spraakmakende challenges.”

Frank de Wit, Gedelegeerd Producent EndemolShine Nederland: “Online content maken voor een magisch merk als de Efteling is een feestje. De bijzondere samenwerking van vorig jaar, onze allereerste LOG-special ‘Masters of Minecraft’, smaakte naar meer en resulteerde in Efteling Game Night. Een spin-off serie waarin we ons meest succesvolle format Spelletjesavond naar een hoger niveau konden tillen”.

Legends of Gaming presents Efteling Game Night wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland. De serie duurt zes weken en de afleveringen gaan wekelijks om 19.00 uur live op YouTube. Elke zaterdag is een real life challenge te zien op het Efteling Junior YouTube kanaal en op het Legends of Gaming YouTube kanaal zien de kijkers elke woensdag een game aflevering. In de week voorafgaand aan de finale gaan er twee Spelletjesavond specials live.

Bron: EndemolShine Nederland/BM

Bericht delen