dinsdag 16 januari 2018

Online documentaire over Yolanthe

In De Yolanthe-documentaire verkent VPRO programmamaker Tim den Besten samen met filmmaker Thijs Meuwese één van Tims grootste fascinaties en tegelijk één van zijn grootste irritaties: Yolanthe Sneijder – Cabau. De korte film is een zeer persoonlijke zoektocht naar het waarom van Tim’s afkeer en vanaf vandaag te zien op vpro.nl.

Het begon allemaal jaren terug, toen Tim op zijn fictieve twitteraccount @dushi_kimberly plaagstootjes begon uit te delen naar Yolanthe. Dat bleef op Twitter niet onopgemerkt: @dushi_kimberly werd een fenomeen en leverde hem flink wat volgers op. Ook later, in zijn werk voor de VPRO, bleef Yolanthe af en toe opborrelen: van de Hoe Yolanthe Ben Jij?-test tot columns over Yolanthe’s nieuwe gezicht. Want Yolanthe-gerelateerd nieuws negeren, dat lukt Tim niet. ‘Het is net een auto-ongeluk waar je naar wilt blijven kijken.’

Tim gaat in de documentaire zijn Yolanthe-fascinatie achterna en vraagt zich af hoeveel zin het heeft om zich zo druk te maken, terwijl hij toch niets kan doen aan het divagedrag van de voetbalvrouw. De Yolanthe-documentaire is vanaf vandaag te zien op vpro.nl.

Bericht delen