dinsdag 16 januari 2018

Online documentaire over impact WK-voetbal

De interactieve webdocumentaire Who Are The Champions? onderzoekt wie de echte winnaars van de afgelopen drie World Cups zijn. De FIFA, de bewoners, de investeerders of de regeringsleiders? Het multimediaproject van Submarine is nu te bekijken in het Nederlands en het Engels op whoarethechampions.com.

Who Are The Champions? is een interactieve site over de sociale, economische en culturele impact die het FIFA Wereldkampioenschap heeft op de mensen en plekken in de directe omgeving van drie voetbalstadions.

Zowel in Brazilië (Rio de Janeiro), als in Duitsland (Leipzig) en Zuid-Afrika (Johannesburg) zijn twaalf persoonlijke verhalen verzameld die samen een uniek beeld geven van mensen die leven rondom WK stadions. Hoe kijken de bewoners naar het WK in de weken en maanden voorafgaand aan het event (Rio de Janeiro) en hoe kijken ze er een aantal jaren later op terug? (Leipzig en Johannesburg).

Door middel van audioverhalen, tekstverhalen, fotografie, Google Street View en Google Maps, aangevuld met artikelen uit verschillende archieven, vormt de kijker zich een indringend beeld van de gevolgen van zo’n internationaal voetbalspektakel als het WK. Op verschillende manieren kan men door de 36 verhalen heen navigeren.

De sitebezoeker kiest direct een favoriet verhaal of volgt de volgorde op de website via de foto’s op de scrollbar onderaan. Bij de audio en tekst verhalen vindt men gerelateerde artikelen die verzameld zijn uit verschillende nieuwsarchieven.

Credits

Submarine Channel/Bruno Felix & Femke Wolting (producent), Yaniv Wolf (creative producer & concept), Rob Schröder (regie), Corine Meijers & Joyce Drosterij (interactive producers), Radiomakers Desmet (audio-travelogue), Christiaan de Rooij (interface design), Aart Jan van der Linden & Gijs Kattenberg (interactive web development), NRC/Wieland van Dijk (co-producent).

Bron: Submarine

Bericht delen