dinsdag 16 januari 2018

Online bereik RTL gegroeid

RTL Nederland heeft in maart de vijfde positie in de STIR ranking behaald, met een bereik van 6,4 miljoen in de doelgroep 13+. Dat is een stijging van 27 procent ten opzichte van maart 2011. De groei is grotendeels toe te schrijven aan het toevoegen van Buienradar aan het RTL-netwerk. Buienradar voert binnen het netwerk nog altijd de top-3 van best bezochte sites aan, gevolgd door RTL XL en RTL Nieuws.

De app RTL Nieuws 365 is sinds de lancering in januari dit jaar 213.000 keer gedownload via het iOS-platform. Eind deze maand wordt de app gelanceerd voor Android. De Couverts app is sinds de start in februari ruim 200.000 keer gedownload op iOS en Android. De apps van RTL XL en Buienradar voeren de boventoon met respectievelijk 620.000 en 2,9 miljoen downloads (iOS en Android).

In april lanceerde RTL 7 twee websoaps in aanloop naar de sportzomer. Via www.vioranje.nl is te volgen hoe het VI Oranje-gezichten Wilfred Genee en Johan Derksen vergaat met de opnames van hun EK-cd. Tevens is op www.tourdujour.nl de websoap van Gert Jakobs te zien.

Bron: Reclameweek/Emerce

Bericht delen