Omrop Fryslân wint Europese prijs met Jennifer Stript
woensdag 13 april 2022

Omrop Fryslân wint Europese prijs met Jennifer Stript

De vlogserie Jennifer Stript heeft de Digital Media Circom Award gewonnen. De jury was vooral onder de indruk van het gebruik van verschillende sociale media in combinatie met een spannende vertelvorm.

Circom is de Europese vereniging van regionale omroepen. In totaal zijn 209 stations aangesloten bij de organisatie. Sinds 1990 reikt Circom jaarlijks in tien verschillende categorieën Awards uit voor de beste producties gemaakt door regionale omroepen.

Jennifer Stript is ontwikkeld door Halbe Piter Claus, regisseur en programmamaker bij Omrop Fryslân, als onderdeel van een breder gezondheids- en leesbevorderingsproject. Bij de YouTube-serie hoort ook het Friestalige boek Skuldich. Alle leerlingen uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs hebben dat gekregen.

Jennifer Stript vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Jennifer de Vries, die een populaire mode-influencer is op YouTube. Haar succesverhaal verandert in een nachtmerrie als een hacker haar met naaktbeelden begint te chanteren. Jennifer wordt gedwongen opdrachten uit te voeren en komt er op die manier achter dat de mode-industrie zich schuldig maakt aan grootschalige uitbuiting van arbeiders en ernstige milieuvervuiling.

Jennifer Stript is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omrop Fryslân, GGD Fryslân, Lêsno en Leeswaar.

Bron: Omrop Fryslân/BM

Bericht delen