Omroep ON! lanceert Het Zwarte Pietenjournaal
woensdag 11 november 2020

Omroep ON! lanceert Het Zwarte Pietenjournaal

Omroep Ongehoord Nederland (ON!), die momenteel leden werft en een publieke omroep probeert te worden, lanceert op 14 november Het Zwarte Pietenjournaal op YouTube.

Oprichter Arnold Karskens zegt met Het Zwarte Pietenjournaal niet doelbewust te willen provoceren. “Maar het zal een steun in de rug zijn van iedereen die nog een klassieke sintoptocht wil organiseren en soms met agressie wordt tegengewerkt. En ik vind dat je als samenleving niet zomaar moet accepteren dat je eigen cultuur, waartoe Zwarte Piet behoort, wordt weggezet.”

Ongehoord Nederland kan rekenen op steun van de politieke partijen PVV en Forum Voor Democratie. In de trailer voor Het Zwarte Pietenjournaal is onder meer Geert Wilders te zien. Dat verklaart meteen waarom er vorige week een Zwarte Piet in het Tweede Kamer-gebouw rondliep.

Het Zwarte Pietenjournaal volgt het format van het Sinterklaasjournaal van de NTR. Een vaste presentatrice praat filmpjes, met in dit geval ook zwarte pieten, aan elkaar. Harold Verwoert, die in het verleden optrad als Coole Piet Diego, speelt hoofdpiet.

Ongehoord Nederland probeert voor het einde van het jaar 50.000 leden te hebben. Momenteel zijn er nog 8.615 nodig om dat aantal te bereiken.

Bron: BM

Bericht delen