Omroep Brabant Nieuws te zien op de Google Nest Hub
zaterdag 22 juni 2019

Omroep Brabant Nieuws te zien op de Google Nest Hub

Omroep Brabant is als eerste nieuwsorganisatie in Nederland met haar nieuws ook op de nieuwe schermen van Google, de zogeheten Nest Hub, te zien.

De Google Nest Hub is de opvolger van de slimme speaker die de zoekmachinegigant eerder al lanceerde. Het grote verschil: de Home-applicatie is uitgebreid met een beeldscherm. Gebruikers kunnen daarmee muziek afspelen, video’s kijken en bijvoorbeeld de lampen in huis bedienen.

Sinds vrijdag kan dus ook het nieuws van Omroep Brabant door middel van een spraakopdracht worden bekeken. Eerder lanceerde de omroep al een audiobulletin op de slimme speaker van Google Home.

“Omroep Brabant wil haar nieuws graag via zoveel mogelijk kanalen verspreiden en in dit nieuwe scherm zien we kansen”, aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep Brabant. “We willen allemaal graag naar het nieuws kijken, maar dan wel op het moment dat het ons het beste uitkomt. Daar spelen we op veel manieren op in, zoals nu met deze nieuwe service.”

Het speciale korte video-bulletin is op te roepen met de vraag: “Hey Google, kijk naar het nieuws van Omroep Brabant”. Het audiobulletin (met nieuws in één minuut) is via de spraakopdracht “Hey Google, luister naar het nieuws van Omroep Brabant” op te roepen.

Bron: Omroep Brabant/BM

Bericht delen