dinsdag 16 januari 2018

ODMedia neemt Filmtech Sweden over

ODMedia Nordics AB en Filmtech Sweden AB zijn toegevoegd aan de ODMedia groep. Met ODMedia Nordics, breidt ODMedia zijn diensten uit naar Scandinavië. Filmtech is een Zweedse specialist in post productie en content distributie en gaat de technische tak van ODMedia Nordics vormen.

ODMedia CEO Sjef Pijnenburg over de overname: “Video on demand is niet gebonden aan landsgrenzen. Het is onze ambitie om een wereldwijde speler in het VOD-landschap te zijn. Met de eerdere opening van een kantoor in Brazilië, brengt deze stap ons weer dichter bij dat doel. Voor onze huidige klanten biedt deze overname de mogelijkheid content richting Scandinavië te distribueren en voor platformen om Scandinavische content te verkrijgen.”

Anna Öhgren en Thomas Ahlén nemen de dagelijkse leiding van ODMedia Nordics voor hun rekening. Pijnenburg: “We werken al heel lang met Anna en Thomas en zijn onder de indruk van hun professionaliteit, netwerk en kennis van de markt. We zien er naar uit ze in ons team te verwelkomen”.

Ook Öhgren kijkt uit naar de samenwerking: “De diensten van ODMedia, in combinatie met onze kennis van de Scandinavische markt is precies wat Scandinavische content eigenaren nodig hebben. Het brengt hen een professionele en flexibele one stop oplossing voor management, bescherming en wereldwijde distributie van hun content”. Ahlén: “De diensten van ODMedia complementeren de Filmtech diensten. Ik kijk er naar uit onze krachten te bundelen voor nog meer technische innovatie”.

ODMedia werd in 2004 opgericht. De afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van video on demand, content management, encoding en distributie. ODMedia investeert daarnaast in nieuwe technologieën en strategische samenwerkingen. Expoza , dochterbedrijf van ODMedia, sloot een samenwerking met YouTube om content eigenaren te assisteren met hun YouTube strategie. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht distribueert ODMedia dagelijks digitale content naar meer dan 75 landen. Tot de klantenkring van het bedrijf behoren onder meer Netflix, Google, Amazon, Just Entertainment, Eyeworks, Independent Films, RTL, Prosieben, VRT, KPN, Ziggo, Proximus en Telenet.

Bron: ODMedia/Broadcast Magazine

Bericht delen