dinsdag 16 januari 2018

Nu ook beurskoersen op NOS.nl

Sinds donderdag kan het publiek op NOS.nl ook de financiële markten volgen. Op een nieuwe pagina op de website met de titel ‘Financieel’ worden vanaf nu de beurskoersen, de belangrijkste indices uit Europa, Amerika en Azië, de belangrijkste valutakoersen en de olie- en goudprijs weergegeven.

Op NOS.nl kunnen vanaf nu de AEX, de AMX, de AScX en de lokale markt worden gevolgd. Met actuele koersinformatie van de markt en van elk afzonderlijk fonds, het orderboek met de bied- en laatkoersen, en de koersontwikkeling in grafieken. Van elk beursgenoteerd bedrijf zijn een bedrijfsportret, de kerncijfers en de financiële agenda beschikbaar.

Verder zijn de belangrijkste Amerikaanse indices (Dow Jones, Nasdaq en S&P500) te zien, de Aziatische beurzen (Nikkei en Hang Seng) en de grootste Europese financiële markten. Ook worden de wisselkoersen van de Amerikaanse dollar, het Britse Pond en de Japanse Yen getoond, de goudprijs en de ruwe olieprijzen.

Lara Ankersmit, hoofd Nieuwe Media van de NOS, over het toevoegen van de
beurskoersen: “Het economiegedeelte op NOS.nl bevat al veel informatie over
financiële markten, dossiers over economische onderwerpen in het nieuws en
reportages over resultaten van grote bedrijven. Met het toevoegen van de
beurskoersen op NOS.nl wordt de site nog vollediger. Deze informatie was al beschikbaar op Teletekst en via de NOS Teletekst app.”

Bron: NOS

Bericht delen