dinsdag 16 januari 2018

NU.nl werkt samen met CNN

NU.nl werkt vanaf nu samen met CNN. Video’s en live beelden van de internationale nieuwszender zullen te zien zijn in de apps en op de site. CNN plaatst dagelijks honderden video’s van internationale nieuwsgebeurtenissen, waar NU.nl de belangrijkste van zal publiceren.

Daarnaast gaat NU.nl gebruikmaken van de livestreams van CNN, waardoor het bij groot internationaal nieuws de laatste beelden online als eerste live kan uitzenden. Ook video’s van Great Big Story, het videoplatform dat CNN en Turner (het mediabedrijf achter CNN) in 2015 zijn gestart, vallen onder deze samenwerking met CNN International Commercial.

Video is de afgelopen jaren een belangrijk onderdeel geworden van NU.nl. Waar nieuws eerst alleen kort en bondig in tekst en foto’s werd gebracht, ziet NU.nl dat nieuws ook steeds meer in de vorm van video bekeken wordt. Het aantal videoviews is in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld.

Met een groeiende videoredactie maakt NU.nl dagelijks steeds meer eigen video’s. Camjo’ers maken nieuwsvideo’s, redacteuren maken korte clips waarin het nieuws overzichtelijk van uitleg en duiding wordt voorzien.

Daarnaast werkt NU.nl al samen met persbureau Reuters en Hart van Nederland, waardoor binnen- en buitenlandse nieuwsvideo’s snel terug te zien zijn in de apps en op de site. Naast de harde nieuwsvideo’s beschikt NU.nl ook over de rechten van veel sportvideo’s, zoals de UEFA Champions League, de KNVB Beker, de Jupiler League en oefenduels van het Nederlands elftal, die worden gebracht onder het label NUsport.

Bron: NU.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen