NTR Podcastprijs naar studenten Toneelacademie Maastricht
maandag 3 september 2018

NTR Podcastprijs naar studenten Toneelacademie Maastricht

Naomi Steijger en Timo Tembuyser hebben de NTR Podcastprijs 2018 gewonnen. Zij lieten in een spannende finale de andere elf genomineerden uit Nederland en België achter zich.

Naomi Steijger en Timo Tembuyser, studenten aan de Toneelacademie Maastricht, maakten de indrukwekkende podcast 88Woningraten, over de bewoners van een flat in Den Haag met wie ze een koor vormen om te zingen tegen de eenzaamheid.
De tweede prijs is dit jaar gedeeld. Die werd uitgereikt aan Ruben Pest en Robin van Gelder die voor VPRO Dorst de driedelige podcastserie Het maakbare geweten maakten en aan Marjolein Knol van RTV Drenthe voor Oerend HarTT, een podcast in drie delen over de TT in Assen.
Het was de 28e keer dat de NTR de aanmoedigingsprijs voor aankomende podcast- en radiomakers uitreikte. De genomineerde inzendingen waren op 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus te beluisteren in Radio Doc op NPO Radio 1. De finale vond 2 september plaats in De Brakke Grond in Amsterdam. De programma’s zijn nog altijd te beluisteren op Soundcloud, via Facebook en als podcast in de iTuneswinkel. Allen te vinden onder de zoekterm NTR Podcastprijs 2018.
De jury onder voorzitterschap van coördinator van NPO Radio 1 Wim Eikelboom was aangenaam verrast door het aantal van 46 inzendingen. Zowel de onderwerpen, van zeer persoonlijk tot gedegen onderzoeksjournalistiek, als de aanpak, met humor en lef, toonden een grote diversiteit. De jury heeft bij zijn eindoordeel vooral originaliteit, verbeeldingskracht en het gebruik van zoveel mogelijk aspecten van het vak willen aanmoedigen.

Bron: NTR

Bericht delen